همه چيز درباره دستکش عايق برق

۲۷ بازديد

همه چیز درباره دستکش عایق برق

به نقل و گزارش از ایمنی ها؛ اولین نکته ای که در مطلب راهنمای خرید دستکش عایق برق باید با آن اساره کنیم این است که شخص با برق فشار ضعیف در ارتباط است یا فشار متوسط. دستکش های عایق برق بر اساس مقاومت در برابر جریان برق در شش کلاس طبقه بندی می شوند که از شماره ?? تا شماره ? این دسته بندی و نام گذاری صورت می پذیرد. پس مقدار ولتاژی که فرد با آن سر و کار دارد در انتخاب نوع دستکش بسیار حائز اهمیت است. همچنین دستکش های عایق برق بر اساس موادی که شخص با آن سر و کار دارد و با دستکش در حین کار برخورد می کنند دسته بندی می شوند که با علائم اختصاری این مواد معرفی می گردند که در ادامه با آن ها آشنا می شویم.

طول اکثر این دستکش ها ?? سانتی متر یا ??? میلیمتر است و این اندازه برای محافظت کامل از دست باید رعایت شود. وزن دستکش و ضخامت لایه تشکیل دهنده دستکش در راحتی استفاده از آن تاثیر چشم گیری دارد اما ناگزیر در کار با ولتاژ های بالا ضخامت لایه و وزن دستکش بالا می رود. در هنگام استفاده از دستکش عایق برق باید توجه داشت که این نوع دستکش ها مقاومت مکانیکی پایینی داشته و لذا در هنگام استفاده باید از رو دستکشی های چرمی برای افزایش مقاومت آن استفاده گردد. نکته ای که در هنگام خرید این نوع دستکش باید به آن توجه شود تاریخ مصرف دستکش و سالم بودن آن از لحاظ فیزیکی است که باید مورد بررسی تخصصی قرار گیرد. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد انواع دستکش ایمنی مطلب راهنمای خرید دستکش ایمنی کار را مطالعه کنید.

دسته بندی دستکش عایق برق برای مقاومت در برابر مواد مختلف:

در هنگام کار با دستکش عایق برق به انگلیسی (Electrical insulated gloves) : فقط مقاومت به ولتاژ مدنظر نیست و باید بدانیم دستکش در برابر چه موادی مقاومت خود را حفظ می کند. کاربر دستکش های عایق برق برای محافظت دست و بدن در برابر شوک های الکتریکی انواع سیم ها، کابل ها و یا تجهیزات برقی مثل پست های برق یا ترانسفورماتور ها و… است. انواع دستکش کار انتخابی هرچقدر هم که مقاوم و مناسب باشد اگر با توجه به شغل مورد نظر در برابر موادی که احتمالا با آن برخورد دارد مقاوم نباشد در اثر تخریب های احتمالی، دیگر قابل استفاده نبوده و خطر جانی به دنبال خواهد داشت. از این رو بر اساس استاندارد EN  60903: 2003 + AC2: 2005 بر روی تمامی آن ها کدی درج می شود که نشان می دهد فرد، مجوز تماس با چه موادی را در حین استفاده از دستکش دارد. این دسته بندی با حروف اختصاری A H Z R C نام گذاری می شود که در زیر معرفی شده اند:

دسته بندی A برای دستکش عایق برق:

درج این علامت بر روی دستکش نشان دهنده مقاومت دستکش در برابر اسید است. در این حالت کار در مجاورت مواد اسیدی به راحتی امکان پذیر است. در غیر اینصورت در اثر برخورد دستکش با مواد مذکور بافت دستکش تخریب می شود و خطر برق گرفتگی فرد را تهدید می کند.

دسته بندی H برای دستکش عایق برق:

درج این علامت بر روی دستکش نشان دهنده مقاومت دستکش در برابر مواد چرب، نفت و روغن است. بسیاری از دستکش ها در برابر چنین موادی تجزیه می شوند و کارایی خود را از دست می دهند که با قرار گرفتن دستکش در این دسته بندی دیگر این اشکال بوجود نمی آید.

دسته بندی Z برای دستکش عایق برق:

درج این علامت بر روی دستکش نشان دهنده مقاومت دستکش در برابر ازن است.

دسته بندی R برای دستکش عایق برق:

درج این علامت بر روی دستکش نشان دهنده مقاومت دستکش در برابر اسید، روغن و ازن است. ازن در صنایع مختلفی کاربرد دارد و عموما خاصیت ضدعفونی کنندگی و حذف مواد عالی و معدنی دارد از این رو خورندگی دارد و باید دستکش فرد در برابر ازن مقاوم باشد.

دسته بندی C برای دستکش عایق برق:

درج این علامت بر روی دستکش نشان دهنده مقاومت دستکش در برابر دمای بسیار پایین است که در این حالت فرد می تواند با خیال راحت از عدم خرابی لاستیک دستکش در دمای پایین به کار خود ادامه دهد. عموما لوازمی که الاستیسیته بالایی دارند در دمای خیلی پایین خیلی زود گسسته می شوند پس باید دستکش عایق برق مورد نظر برای منطق سرد مناسب باشد.

سوالی که در این بخش از مطلب راهنمای خرید دستکش عایق برق پیش می آید این است که ارتباط دستکش عایق برق با مواد مختلف چه ارتباطی با سلانتی دارد؟ اگر دستکش عایق برق مورد نظر شما با موادی که با آن سروکار دارید سازگار نباشد بعد از برخورد با آن ها تجزیه شده و از قسمت های تخریب شده باعث ایجاد خطر برای شما می شود.

کلاس دستکش های عایق برق بر اساس مقاومت به ولتاژ های مختلف:

اولین نکته ای که باید در این مرحله از مطلب راهنمای خرید دستکش عایق برق به آن توجه شود این است که دستکش عایق برق ضعیف می تواند برای عملکرد فاز متر ایجاد مشکل کند اما دستکش هایی هستند که این مشکل را بوجود نمی آورند و علاوه بر مقاومت در برابر ولتاژ های ضعیف کارکرد صحیح فاز متر را هم تامین می کنند. در کل شش کلاس برای دستکش های برق وجود دارد که از شماره ??، ?، ?، ?، ?و ? مشخص می گردد. دستکش کلاس شماره ?? که ضعیف ترین نوع دستکش عایق الکتریسیته است، نسبت به جریان ای سی تا ??? ولت مقاومت دارد. دستکش کلاس شماره ? که مقاوم ترین نوع دستکش عایق برق است نسبت به جریان ای سی تا ????? ولت مقاومت و نسبت به جریان دی سی تا ????? ولت مقاومت دارد. در ادامه این مطلب اطلاعات کامل مربوط به هر کلاس آمده است که شخص می تواند بر اساس شغل  و لتاژی که با آن سر و کار داری دستکش مورد نظر خود را انتخاب نماید.

دستکش عایق برق کلاس ??:

این دستکش در برابر جریان  AC تا ??? ولت و در برابر جریان DC تا ??? ولت مقاومت دارد. ضخامت لایه اصلی تشکیل دهنده این دستکش معمولا ??? میلیمتر است و در دسته بندی مواد مجاز در تماس با دستکش دسته بندی AZC را دارد. سایز این دستکش ?? سانتی متر است. عملکرد یا عدم عملکرد فاز متر برای این دستکش ممکن است.

دستکش عایق برق کلاس ?:

این دستکش در برابر جریان  AC  تا ???? ولت و در برابر جریان DC تا ???? ولت مقاومت دارد. ضخامت لایه اصلی تشکیل دهنده این دستکش معمولا ?میلیمتر است و در دسته بندی مواد مجاز در تماس با دستکش دسته بندی AZC را دارد. سایز این دستکش ?? سانتی متر است. می بینید که با افزایش مقاومت در برابر ولتاژ های بالاتر ضخامت دستکش بیشتر می شود.

دستکش عایق برق کلاس ?:

این دستکش در برابر جریان  AC  تا ???? ولت و در برابر جریان DC تا ????? ولت مقاومت دارد. ضخامت لایه اصلی تشکیل دهنده این دستکش معمولا ???میلیمتر است و در دسته بندی مواد مجاز در تماس با دستکش دسته بندی RC را دارد. سایز این دستکش ?? سانتی متر است.

دستکش عایق برق کلاس ?:

این دستکش در برابر جریان  AC  تا ????? ولت و در برابر جریان DC تا ????? ولت مقاومت دارد. ضخامت لایه اصلی تشکیل دهنده این دستکش معمولا ???میلیمتر است و در دسته بندی مواد مجاز در تماس با دستکش دسته بندی RC را دارد. سایز این دستکش ?? سانتی متر است.

دستکش عایق برق کلاس ?:

این دستکش در برابر جریان  AC  تا ????? ولت و در برابر جریان DC تا ????? ولت مقاومت دارد. ضخامت لایه اصلی تشکیل دهنده این دستکش معمولا ???میلیمتر است و در دسته بندی مواد مجاز در تماس با دستکش دسته بندی RC را دارد. سایز این دستکش ?? سانتی متر است.

 

دستکش عایق برق کلاس ?:

این دستکش در برابر جریان  AC  تا ????? ولت و در برابر جریان DC تا ????? ولت مقاومت دارد. ضخامت لایه اصلی تشکیل دهنده این دستکش معمولا ??? میلیمتر است و در دسته بندی مواد مجاز در تماس با دستکش دسته بندی RC را دارد. سایز این دستکش ?? سانتی متر است.

سوالی که در این بخش از مطلب راهنمای خرید دستکش عایق برق پیش می آید این است که کلاس بندی ?? تا ? چه ارتباطی با خرید نوع دستکش عایق برق مورد نظر دارد؟ میزان ولتاژِی که با آن سر و کار داریم تعیین کننده کلاس دستکش مورد نیاز است اگر با ولتاژ های پایین سر و کار داریم دستکش کلاس ?? و اگر با ولتاژ های بالا سروکار داریم دستکش کلاس ? مورد نیاز است.

اجزای تشکیل دهنده دستکش عایق برق:

حال که نوع دستکش عایق برق مورد نظر انتخاب شد باید اندکی در مورد اجزای تشکیل دهنده دستکش صحبت شود تا در زمان استفاده مشکلی برای سلامتی نفرات استفاده کننده به وجود نیاید. ساختار اصلی دستکش از لاستیک طبیعی مثل لاتکس یا لاستیک های مصنوعی یا پلی وینیل کلراید ساخته شده است که معمولا لایه های پنبه ای داخل آن از تعریق دست جلوگیری می کند و لایه های مختلف دستکش را تشکیل می دهند. پس به دلیل لاستیکی بودن بافت اصلی دستکش باید از برخورد آن با لوازم و ابزار های تیز یا ساییدن به دیوار های مختلف هنگام بالا رفتن از تاسیسات برقی جلوگیری شود. دو رنگ بودن لایه های بیرونی و داخلی دستکش یکی از ویژگی های مهم دستکش است زیرا تشخیص خرابی یا پارگی در این حالت به راحتی اتفاق می افتد.

انواع رو دستکشی برای دستکش عایق برق:

همانطور که تا اینجای مطلب راهنمای خرید دستکش عایق برق گفته شد، دستکش عایق برق به تنهایی مقاومت مکانیکی بالایی ندارد و در برابر اشیاء تیز و برنده آسیب پذیر است و از همان ناحیه باعث ایجاد خطرات جدی برای انسان می شود. از این رو برای حل این مشکل از “رو دستکشی” برای تامین مقاومت مکانیکی دستکش استفاده می شود که این رو دستکشی ها برای شرایط مختلف کاری قابل استفاده هستند. دستکش های چرمی یا برزنتی که عمدتا به نام دستکش جوشکاری شناخته می شوند، برای ایجاد مقاومت در برابر بریدگی ها ساییدگی ها و پارگی ها کاربرد دارد. دستکش های ضد حرارت که معمولا با روکش های آلومینیومی هستند برای مواردی استفاده می شود که تماس با ولتاژ قوی در حرارت بالا اتفاق می افتد که دستکش ضد حرارت از دستکش مقاوم به جریان برق  محافظت می کند. دستکش های ساخته شده از الیاف پارامید هم وجود دارند که علاوه بر تامین مقاومت های مکانیکی مقاومت خوبی هم در برابر درجه حرارت های پایین و بالا دارد.

q6_pddg.jpg

استاندارد دستکش عایق برق:

قبل از عرضه ی دستکش های عایق برق تمامی آزمایش و تست های ایمنی آن در آزمایشگاه مورد بررسی قرار می گیرد و با درج تاییدیه و استاندارد های کسب شده بر روی آن اطمینان مصرف کننده را جلب خواهند کرد. استادارد EN 60903 :2003+AC2:2005 و استاندراد ANSI/ASTM120 از جمله این استاندارد ها می باشد.

 

نگهداری و مراقبت از دستکش عایق برق:

مرحله نگهداری از دستکش عایق برق یکی از قسمت های مهم استفاده از این دستکش است که در این مطلب راهنمای خرید دستکش عایق برق به چند مورد اشاره شده و باید مطالعه بیشتری در باره آن داشته باشید. شاید موقع کار با انواع دستکش های دیگر صنعتی و ایمنی تا این حد نیاز به مراقبت از دستکش نباشد اما موقع کار با برق و ولتاژ بالا دیگر جای اشتباه نیست. یک خرابی یا پارگی کوچک ممکن است باعث از دست دادن جان یک انسان شود. بعد از خرید دستکش عایق برق در اولین مرحله باید تاریخ اولین روز استفاده را بر روی آن درج شود و بعد از هر مرحله بازرسی و تایید سلامت دستکش تیک تایید را بر روی آن زده شود تا برای کار آماده باشد. دستکش به دو روش باز بینی می شود، به شکل باز بینی با چشم مسلح و غیر مسلح و تست باد. با این دو روش اطمینان لازم به دست می آید که دستکش مورد نظر سالم است و هیچ قسمتی از آن پارگی یا سوراخی ندارد.

دستکش ها بعد از بازرسی باید به دور از نور خورشید محافظت شوند و به دور از مواد و گازهای مخرب قرار گیرند. بهترین حالت برای نگهداری از دستکش ها نگهداری آن ها در کیسه های جداگانه است و همچنین باید در این مرحله از چروک یا تا شدن دستکش ها جلوگیری شود. در غیر این صورت قسمت های تا شده محل هایی مستعد برای ایجاد خرابی در دستکش می شوند.

برند ها و مدل های متداول دستکش عایق برق:

برند های معتبری در کشور های مختلف در حال تولید انواع دستکش های عایق برق هستند که هر کدام کلاس های مختلفی از دستکش را تولید می کنند در ادامه مطلب راهنمای خرید دستکش عایق برق به تعدادی از آن ها اشاره می کنیم.

دستکش عایق برق شرکت دی پی ال DPL

دستکش عایق برق سکورا   SECURA

دستکش عایق برق شرکت رجلتکس  REGELTEX

دستکش عایق برق  SALSBURY

دستکش عایق برق  اینوموا INNOMOVA

فاکتور های انتخاب دستکش عایق برق:

برای انتخاب دستکش عایق برق با توجه به نکات گفته شده باید موارد زیر را مورد توجه قرار داد که در این بخش از مطلب راهنمای خرید دستکش عایق برق به آن اشاره می شود:

  • کلاس مقاومتی دستکش عایق برق
  • سایز دستکش عایق برق و راحتی استفاده از آن
  • نوع ماده تشکیل دهنده لایه رویی و زیری دستکش عایق برق
  • نوع کار و موادی که دستکش عایق برق با آن در تماس است
  • زمان و نوع تماس دستکش عایق برق با ولتاژ های در معرض، برای تعیین سایز و میزان پوشانندگی عایق برای بدن
  • عملکرد و نوع چنگش دستکش عایق برق و ضخامت لایه دستکش
  • لزوم استفاده از انواع رو دستکشی برای حفاظت دستکش عایق برق در برابر خطرات مکانیکی، حرارتی و

سوالی که در این بخش از مطلب راهنمای خرید دستکش عایق برق پیش می آید این است که توجه به فاکتور های انتخاب دستکش عایق برق چه اهمیتی برای خرید دستکش عایق برق دارد؟ توجه به این فاکتور ها مخصوصا برای دستکش عایق برق کاملا به مرگ و زندگی فرد استفاده کننده مربوط است پس این فاکتور ها را مطالعه کنید و هنگام خرید کاملا رعایت کنید. ضمن آنکه اگر قصد خرید دستکش عایق برق دارید برای مشاهده و ثبت سفارش مدل های گوناگون دستکش عایق برق به فروشگاه اینترنتی ایمنی ها به نشانی www.imeniha.com مراجعه نمایید.

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.